Startpagina Pluimvee

Chris Dhondt nieuwe voorzitter van Landsbond Pluimvee

De raad van bestuur van de Landsbond Pluimvee heeft de kandidatuur van Chris Dhondt als nieuwe voorzitter unaniem goedgekeurd. Dhondt volgt op 15 juli Danny Coulier op, die te kennen had gegeven dat hij zijn mandaat wou beëindigen

Leestijd : 2 min

Danny Coulier (59), braadkippenhouder in Leisele, was gedurende 10 jaar een zeer gedreven en dynamische voorzitter van de Landsbond Pluimvee die het sectorale belang steeds liet primeren. Mede door zijn goede communicatieve vaardigheden heeft hij grote verdiensten in het mee beheersen van o.a. de fipronilcrisis en de verschillende vogelgriepgolven die de sector teisterden. “In de toekomst blijf ik wel nog deel uitmaken van de raad van bestuur en ben graag bereid om me verder in te zetten voor de sector”, aldus Danny.

Voortbouwen in woelige tijden

Chris Dhondt (53) heeft een gemengd akkerbouw-, vleesvee- en braadkippenbedrijf in Westkapelle en is reeds sinds 2022 voorzitter van de Landsbond Pluimvee West Vlaanderen. “De belangen verdedigen van een dynamische sector, evenals het opvolgen van een zeer gedreven voorzitter wordt een behoorlijke uitdaging. Maar in nauwe samenwerking met de provinciale- en sectorvoorzitters en onze beleidsmedewerker kijk ik uit om onze sector ook in deze woelige landbouwtijden te vertegenwoordigen. Voortbouwen op de goede werking die onze organisatie de laatste jaren gekend heeft, is mijn doelstelling”, geeft de nieuwe voorzitter mee.

Twee van de 4 sectorgroepen van de Landsbond Pluimvee kregen vorig jaar een nieuwe voorzitter. Voor de sectorgroep Leg is dit Ellen Vaneynde en voor Opfok en vermeerdering is dat Emiel Vervaeck. “Met deze verjongde samenstelling willen we ten dienste blijven staan van onze leden en de grote uitdagingen die onze sector te wachten staan op de best mogelijke manier aanpakken”, klinkt het bij de Landsbond Pluimvee.

Sectorbelangen verdedigen

De Landsbond Pluimvee groepeert professionele pluimvee- en konijnenhouders in de 5 Vlaamse provincies. De Landsbond Pluimvee heeft 2 doelen. Enerzijds doet de organisatie aan belangenverdediging om de belangen van haar leden op de best mogelijke manier te verdedigen. Daarvoor is de organisatie constant in overleg met overheden en andere spelers uit de sector. Daarnaast wil de Landsbond Pluimvee de leden ook zo goed mogelijk informeren.

Landsbond Pluimvee

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken