Startpagina Bieten

Nieuw fungicide in suikerbieten en voederbieten toegelaten

Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat Revystar Gold van 19 juli 2023 tot 14 maart 2025 toegelaten is in suikerbieten en voederbieten. Het bevat 2 werkzame stoffen, namelijk fluxapyroxad (SDHI) en mefentrifluconazool (triazool).

Leestijd : 1 min

In de bietenteelt, kan Revystar Gold gebruikt worden vanaf het sluiten van de rijen (ongeveer 90% van de planten in naast elkaar liggende rijen raken elkaar) tot wanneer de bietenwortel de oogstgrootte bereikt heeft met een wachttijd voor de oogst van 28 dagen.

Het aantal toepassingen is 2 per teelt met een interval van ten minste 14 dagen tussen de 2 toepassingen. De toepassingsdosis per behandeling is 1l/ha. Alle nodige informatie kan teruggevonden worden op Fytoweb.

In 2022 werd dit product voor een eerste maal opgenomen in de fungicideproeven van het KBIVB. Er werden 2 proeven aangelegd in 2 verschillende regio’s gekend voor een hoge Cercospora druk. Finaal werden er weinig verschillen gevonden in werking tegen Cercospora tussen Revystar Gold en bestaande commerciële producten. De werking tegen roest was op beide percelen zeer verschillend waardoor geen conclusies genomen kunnen worden. Witziekte was vorig jaar niet aanwezig op beide percelen.

Er worden dit jaar ook proeven met Revystar Gold opgezet om meer te leren over dit product.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Opgepast voor nachtvorst in de bieten

Bieten Het KMI en verschillende klimaatmodellen kondigen voor de komende dagen minimale grondtemperaturen die 's nachts tot lager dan - 4°C kunnen dalen. Het Bieteninstituut geeft enkele aanbevelingen voor de suikerbietenteelt.
Meer artikelen bekijken