Startpagina Bedrijfsnieuws

Danone haalt meer omzet en winst uit fors hogere prijzen

Danone heeft in het tweede kwartaal minder verkocht, maar haalde daar wel meer omzet en winst uit. De Franse zuivelreus, met merken als Danio, Activia, Alpro en Evian, rekende er dan ook veel meer voor aan.

Leestijd : 1 min

Vanaf april tot en met juni 2023 zette Danone een omzet van 7,2 miljard euro in de boeken. Op vergelijkbare basis gaat het om een toename met 6,4 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Die forse stijging komt er ondanks een volumedaling van 2,3 %: Danone krikte zijn prijzen dan ook fors op met 8,7 %. Vooral in Europa zag Danone de verkoopvolumes teruglopen. Het bedrijf bracht er 5,1 % minder producten aan de man.

De prijzen lagen er in het tweede kwartaal 11,7 % hoger dan een jaar eerder. Alleen in Azië en Oceanië is sprake van volumegroei (+8,8 %), maar daar stegen de prijzen amper (+ 0,8 %). De CEO van Danone, Antoine de Saint-Affrique, ziet in de loop van de tweede jaarhelft wel een verbetering van de verkoopvolumes. Het bedrijfsresultaat steeg in het tweede kwartaal op vergelijkbare basis met 5,8 % tot 1,73 miljard euro. Onder de streep bleef een winst van 1,1 miljard over, een stijging met 7,8 %.

Danone maakte tot slot ook bekend dat het een bijkomende waardevermindering van 200 miljoen euro boekt op zijn Russische activiteiten, nadat Moskou die eerder deze maand onder zijn controle heeft geplaatst. Het bedrag komt boven op een eerdere impairment van 500 miljoen euro.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken