Startpagina Granen

Bijna 40.000 ton graan ‘beschadigd’ door Russische aanvallen

Bij de Russische aanvallen op de haveninfrastructuur in de Oekraïense regio Odessa is op 2 augustus bijna 40.000 ton graan ‘beschadigd’, die voor de export was bestemd. Dat zegt de Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksandr Koebrakov.

Leestijd : 1 min

De Russen hebben naar verluidt opslagplaatsen en graansilo's getroffen. "Daardoor is bijna 40.000 ton graan beschadigd, waarop de Afrikaanse landen, China en Israël zaten te wachten", schrijft Koebrakov op de berichtendienst Telegram.

Reni en Izmajil

Op 2 augustus raakte bekend dat haveninfrastructuur in de regio Odessa getroffen werd door aanvallen met Russische drones. Twee kleine havens op de Donau, Reni en Izmajil vlak aan de grens met Roemenië, zijn sinds het opzeggen van het graanakkoord door Rusland vorige maand, de belangrijkste uitvoerhavens geworden voor Oekraïens graan. Maar zij raakten bij deze aanvallen beschadigd. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

Graanprijs boomt

Onlangs is de graanprijs flink opgelopen door Russische aanvallen in en rond Oekraïense havens. Oekraïne is een belangrijke uitvoerder van graan. Kiev beschuldigt Rusland ervan haveninfrastructuur aan te vallen om de export van graan voor langere termijn onmogelijk te maken.

Belga

Lees ook in Granen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken