Startpagina Akkerbouw

Eigen bodembacteriën helpen om Vlaamse sojateelt rendabel te maken

Is het telen van soja rendabel in Vlaanderen? We zijn er nog niet, maar misschien wel bijna, menen een aantal onderzoekers van het ILVO. Zij selecteren de Vlaamse bodembacteriesoort die de groei van de sojaplant het meest bevordert en de rassen die het beste aangepast zijn aan onze bodem en aan ons klimaat.

Het importeren van soja voor menselijke consumptie en als veevoeder heeft een slechte reputatie. De sojaproductie in Zuid-Amerika zorgt mee voor de ontbossing van wouden. Daarom ijvert de federatie van de Belgische veevoederfabrikanten ervoor dat hun leden via certificaten enkel soja verwerken van reeds bestaande landbouwgronden. Eigen sojaproductie in Vlaanderen is nog duurzamer, onder meer omdat er minder transport nodig is.

Om de Vlaamse sojateelt rendabel te maken, moet de soja-oogst genoeg...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken