Startpagina Melkvee

Milcobel legt standaard melkprijs voor augustus vast op 37,00 euro/100 l

De Raad van Bestuur van Milcobel besliste op 16 augustus over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van augustus een standaard melkprijs hanteren van 37,00 euro/100 l. Dat is een halve euro minder dan in juli.

Leestijd : 1 min

De standaard melkprijs van 37,00 euro komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 41,15 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor augustus bedraagt 4,8684 euro/kg.

Zuivelmarkten in ‘zomermodus’

De zuivelmarkt verkeert nog steeds in een zwak zomerregime, met vrij weinig vraag en ook weinig transacties. De markt vertoont ook op vandaag vooralsnog geen uitgesproken positieve trends. De volatiliteit is dus groot. Deze situatie blijft druk zetten op de melkprijzen. In deze context hanteert Milcobel voor augustus een standaard melkprijs van 37,00 euro per 100 liter voor de leden-coöperanten.

Doorstart coöperatief werkjaar

Begin september vindt binnen de coöperatie een nieuwe ronde van de ledenkringbesturen plaats. Een ideaal moment om de vinger aan de pols te houden en de bakens uit te zetten voor het najaar. Tijdens deze vergaderingen zal verder opvolging gegeven worden aan de Buitengewone Algemene Vergadering. Bestuursleden ontvangen daarnaast uit eerste hand informatie over de lopende projecten binnen Milcobel, zoals de werkzaamheden in kader van het ARLA-partnership.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken