Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Rapide-dubbeldoelwagen bij Schuitemaker

Schuitemaker kondigt de lancering van de nieuwe Rapide aan. Op dit moment zijn ze bezig met de ontwikkeling van het nieuwe model van hun dubbeldoelwagen.

Leestijd : 1 min

Met nieuwe innovaties verhogen zij de prestaties van de machine en zet Schuitemaker een belangrijke stap in de moderne landbouw.

Pick-up met 3D-contour- ophanging

De Rapide heeft een hydraulisch aangedreven pick-upsysteem van 2,40 m. Dit systeem verbetert de efficiëntie van het oogsten en laden, wat resulteert in een snellere verwerking en in minder stilstand. Het model is voorzien van een 3D-contourophanging die zich aanpast aan het terrein, waardoor een optimale bodemaanpassing gegarandeerd wordt.

Vernieuwde beweegbare voorwand

De machine wordt uitgerust met een combinatie van een hydraulisch beweegbare voorwand en het bekende RapidRelease-systeem. Hierdoor wordt de capaciteit van de machine aanzienlijk vergroot. Zo kan er nog meer worden geladen en wordt er snel en volledig gelost.

Exact snijresultaat

De nieuwe Rapide kent een exacte snijlengte van 40 mm. Doordat de messen centraal zijn geplaatst in het kanaal resulteert dit in een consistent en fijn gesneden product met uitstekende kwaliteit. Dat zorgt voor een beter behoud van nutriënten, voor verhoogde prestaties van het vee en voor een betere fermentatie in kuilvoer.

Schuitemaker

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken