Startpagina Fruit

Minister Brouns gaf met BioForum startsein voor een schooljaar met biofruit

Op 26 september gaf BioForum vzw, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding, samen met Vlaams Minister van landbouw Jo Brouns het startschot voor een gezond schooljaar vol biofruit in Houthalen-Helchteren. De minister deelde daar samen met enkele leraren 300 biologische appels uit aan de leerlingen van basisschool 't Centrum.

Leestijd : 2 min

Vlaams minister Jo Brouns sprak de kinderen kort toe: "Het gaat hier over gezond fruit: gezond voor jullie en gezond voor de planeet. En het is heel belangrijk dat de kinderen die na jullie komen binnen 20 à 30 jaar ook gezond kunnen eten."

Biofruit

Johan Haest, directeur van 't Centrum nam ook het woord en gaf de kinderen uitleg over bio: "Deze appeltjes zijn goed voor ons, en voor de natuur. Ze zorgen ervoor dat wij gezond blijven, en dat de bodem gezond blijft door geen pesticiden te gebruiken. De grond waar biofruit op groeit kan beter tegen droogte en overstromingen waar we spijtig genoeg steeds vaker mee te maken krijgen. Dus met dit biofruit proberen we een handje te helpen."

Basisschool 't Centrum zal de rest van het schooljaar biologisch fruit bestellen via 'Oog voor Lekkers ,' een project van de Vlaamse overheid. Met het initiatief kunnen scholen een verhoogde vergoeding aanvragen voor biologisch fruit en zuivel als tussendoortjes, en dus eenvoudig en betaalbaar een gezond eetpatroon stimuleren en in duurzame landbouw investeren.

‘De mooiste boodschap is bio’

De appels werden gesponsord door BelOrta Bio, in het kader van de campagne 'De mooiste boodschap is bio'. Met de campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ wil BioForum de consument overtuigen van de voordelen van biologische producten en tonen dat kleine veranderingen in koopgedrag een verschil kunnen maken. Deze campagne sluit met zijn ambities aan bij de Europese ‘Green Deal’ en het Vlaams strategisch plan bio 2023-2027.

BioForum

Lees ook in Fruit

Binnenkort appels en peren uit Vlaanderen in de Vietnamese winkelrekken?

Fruit De Belgische en Vlaamse fruitorganisaties tasten volop de mogelijkheden van de Vietnamese markt af voor peren en appels. Bij BelOrta zien ze voor appels zelfs mogelijkheden voor het lopende oogstseizoen. "Ik hoop dat we in de loop van de volgende maanden iets kunnen realiseren", zegt Didier Lepoutre van BelOrta. "Twee of 3 containers per maand zou fantastisch zijn". Daarnaast wil BelOrta ook graag met de Conference peer voet aan grond krijgen in het Zuidoost-Aziatische land.
Meer artikelen bekijken