Startpagina Bedrijfsnieuws

Goedkeuring mededingingsautoriteit voor verkoop ForFarmers aan Arvesta

De Belgische mededingingsautoriteit heeft de verkoop door ForFarmers van haar Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta goedgekeurd.

Leestijd : 1 min

Deze transactie was aangekondigd op 4 april 2023 en houdt in dat Arvesta de mengvoeractiviteiten, de medewerkers, de productielocatie in Izegem en de fabriekslocatie in Ingelmunster in West Vlaanderen van ForFarmers België overneemt.

De ForFarmers verkoopactiviteiten in België van co-producten, de biologische voeders van Reudink en de paardenvoeders van Pavo vormen geen onderdeel van deze transactie.

De transactie wordt midden oktober afgerond. Dan zal ForFarmers van Arvesta een nettobedrag van €25 miljoen in contanten ontvangen conform de (ver)koopovereenkomst.

Deze transactie past in de strategische focus van ForFarmers, waarbij de nadruk ligt op ecologisch én economisch rendement. Deze overname is ook in lijn met Arvesta’s voortgezette strategie en het versterkt haar positie op de Belgische markt.

Arvesta

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken