Startpagina Akkerbouw

Hou voor teeltplan 2024 rekening met het niet-productief areaal

In het kader van de conditionaliteit (de nieuwe term voor randvoorwaarden) zijn landbouwers verplicht om niet-productieve elementen of arealen (NPE) aan te houden. Tijdens de campagne 2023 was het uitzonderlijk toegestaan om toch aan voedselproductie te doen op een perceel braakliggend land. Zo konden landbouwers aan hun verplichting voldoen door een perceel met aardappelen, groenten of graangewassen in gebruik voor de hoofdteelt als braak aan te geven. Deze uitzondering wordt niet verlengd in 2024.

Omdat de uitzondering niet verlengd wordt is het belangrijk om met deze conditionaliteitsvoorwaarde rekening te houden in het teeltplan van 2024. Het Departement Landbouw & Visserij zet daarom de mogelijkheden om niet-productief areaal in te vullen op uw bouwland nog eens op een rij.

Een niet-productief areaal (NPE) is een areaal dat niet geoogst wordt, dat niet bemest wordt en waarop tijdens de aanhoudperiode van de vanggewassen geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken