Startpagina Groenten

Grondwitloofseizoen officieel afgetrapt in Wolvertem en Kampenhout

De start van het grondwitloofseizoen is zondag 8 oktober officieel op gang getrapt in Vlaams-Brabant. In Wolvertem (Meise) werd een jong landbouwerskoppel dat grondwitloof verbouwt in de bloemetjes gezet, in Kampenhout werd het startschot van een tentoonstelling gegeven.

Leestijd : 1 min

"Grondwitloof is een belangrijk streekproduct van onze provincie", vertelt Tom Dehaene (CD&V), Vlaams-Brabants gedeputeerde van Landbouw. "Qua productie zijn we koploper. We investeren ook veel tijd en middelen in onderzoek naar de verschillende rassen van het witloof. Daar mogen we best trots op zijn."

Een jong landbouwerskoppel dat grondwitloof verbouwt, werd zondag 8 oktober in de bloemetjes gezet. Geïnteresseerde aanwezigen kregen een rondleiding in het landbouwbedrijf. In Kampenhout organiseerden het Centrum voor Agrarische Geschiedenis en De Krop, het witloofmuseum van de gemeente, een kennisdag rond grondwitloof.

De documentaire 'Brussels Grondwitloof: zaden van eigen kweek' werd getoond: de film biedt een inkijk in de verschillende zaden van het grondwitloof, en hoe de productie en teelt ervan verloopt. Om de groente nog meer in de kijker te zetten, werd ook een nieuwe tentoonstelling samengesteld, met de naam 'Teeltselectie? Een vak apart!'. Zondag is de tentoonstelling officieel van start gegaan.

Belga

Lees ook in Groenten

Franky en Chantal kozen voor kersen, aardbeien en gesneden prei

Fruit Franky Neirynck en Chantal Desmet telen kersen en prei in openlucht en aardbeien onder glas. Het is daarmee een opvallend diverse en moderne onderneming. Met hun diversiteit zijn ze een typisch voorbeeld van de West-Vlaamse tuinbouw. Ook Franky en Chantal zijn heel preus (fier) dat ze door Agro Expo werden aangeduid als ambassadeurs voor de tuinbouwsector.
Meer artikelen bekijken