Startpagina Groenten

CAG toont documentaire ‘Brussels grondwitloof – Zaden van eigen kweek’

Afgelopen zondag 8 oktober ging tegelijkertijd met de aftrap van het grondwitloofseizoen de documentaire ‘Brussels grondwitloof – Zaden van eigen kweek’ in première. Die is nu te bekijken via CAG.

Leestijd : 1 min

In de documentaire getuigen verschillende grondwitlooftelers over het vakmanschap van het grondwitloof telen en in het bijzonder het belang van de eigen zaadteelt voor hun bedrijf. De eigen zaadteelt is overigens een vereiste om aanspraak te maken op het label van Brussels Grondwitloof.

Met deze documentaire wil CAG het vakmanschap van de zadenteelt in beeld brengen, maar ook die immateriële kennis documenteren voor de volgende generaties. Zo kent die traditionele kennis die in de hoofden van de telers zit, ook een neerslag. Daarnaast is de documentaire een mooie getuige van de passie en het levensverhaal van deze telers die dag in dag uit en het hele jaar lang streven naar de hoogste kwaliteit van hun producten.

Enkele CAG-medewerkers stonden in voor de realisatie van de documentaire, waarvoor we een jaar lang filmden op verschillende bedrijven om het hele proces van zaadteelt tot de oogst en verwerking van het witloof in beeld te brengen.

De documentaire en bijkomen informatie zijn te bekijken op onze website en ons Vimeo-kanaal: https://cagnet.be/page/documentaire-brussels-grondwitloof

CAG

Lees ook in Groenten

Oost-Vlaamse proefcentra fuseren tot Viaverda

Actueel De Oost-Vlaamse Proefcentra voor Aardappelteelt, Groenteteelt en Sierteelt (PCA, PCG en PCS) fuseren op 1 april tot Viaverda. “De vertrouwde gezichten blijven op post, de dienstverlening wordt nog beter”, belooft directeur Bruno Gobin.
Meer artikelen bekijken