Startpagina Maïs

Suikermaïs, een nog aan te boren markt

Maïs op de BBQ of maïs in blik, die vind je terug in de supermarkt. “De meeste suikermaïs wordt nog geïmporteerd vanuit het buitenland. Toch kan het ook in België geteeld worden, het kan de landbouwer een kans bieden om zijn teeltrotatie te verruimen, en het kan positief zijn naar bodemtextuur toe”, vertelt PIBO-onderzoekster Dorien Vanderveken.

D e teelt van suikermaïs staat in België nog duidelijk in zijn kinderschoenen, maar biedt zeker kansen voor humane consumptie. Momenteel wordt het meest geïmporteerd uit Spanje, Senegal, Marokko, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Hakselen is de boodschap

Maïs 2025 kenmerkt zich als een erg vroeg jaar. De kuilmaïs rijpte sneller af als gevolg van de aanhoudende droogte. De meeste rassen zijn nu dus hakselklaar.
Meer artikelen bekijken