Startpagina Actueel

Open-ruimtecoalitie tekent verzet aan tegen PRUP ‘Recht naar zee’ te Middelkerke

Al een aantal jaren is er op het grondgebied van Middelkerke sprake van een nieuwe toeristische ontsluiting van de badstad. Deze nieuwe weg moet het verkeer komende van de E40, langsheen Slijpe leiden naar de kust en ondermeer naar de randparking ‘Westendelaan’. Het plan moet een oplossing bieden voor het (sporadisch) stilstaand verkeer ter hoogte van Slijpebrug en de verkeersleefbaarheid van de Spermaliestraat.

Leestijd : 1 min

Beide problemen stellen zich hoofdzakelijk in drukke toeristische periodes en wanneer de brug opengaat om de pleziervaart door te laten. De provincie West-Vlaanderen gaat met steun van de gemeente Middelkerke binnenkort mogelijks over tot een voorlopige vaststelling van het tracé.

Open brief

Deze week heeft een open-ruimte coalitie (Boerenbond, Groene Kring, ABS, Natuurpunt Brugs Ommeland & Middenkust en de West-Vlaamse Milieufederatie) een brief gericht aan de voltallige deputatie. De coalitie roept op om het PRUP ‘Recht naar Zee’ niet voorlopig vast te stellen. Deze inname van open ruimte is maatschappelijk niet te verantwoorden ten opzichte van problematiek die zich lokaal (en seizoensgebonden ) stelt. De West-Vlaamse open ruimte wordt in snel tempo ingesloten door netwerken van bedrijventerreinen, verkavelingen en wegenissen. Landbouw en natuur betalen hierbij steeds de rekening. We roepen op om zuinig te zijn met de resterende open ruimte aangezien zowel landbouwers als de natuur hierbij gebaat zijn. Waardevolle gebieden voor landbouw en natuur, net als de openheid van de polders, dreigen immers verder af te kalven.”

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken