Startpagina Agribex

Eliet en GreenTec ontvangen zilveren buxus op Agribex 2023

In dit artikel bekijken we de 2 zilveren buxussen die zijn uitgereikt in het kader van de Agribex-landbouwbeurs editie 2023.

Leestijd : 2 min

De jury kreeg 10 aanmeldingen voor de groene sector te verwerken die meedongen naar een gouden of zilveren buxus.

Eliet: Jetzer

Eliet, de Belgische fabrikant uit Otegem, zocht naar een duurzame manier om de droogteproblematiek preventief aan te pakken. Daarvoor ontwikkelde hij de Jetzer. Dit is een machine die in een bestaand gazon granulaat kan inbrengen tot op een diepte van 10 cm, zonder noemenswaardige visuele schade aan te richten. Daardoor kan een grasmat in het voorjaar of in het najaar proactief behandeld worden.

Het waterabsorberend polymeer dat in verschillende producten vermengd zit, kan een honderdvoud van zijn gewicht aan water opzuigen en vasthouden. Zo ontstaat een ondergrondse waterbuffer die planten kunnen aanspreken als de natuurlijke vochtaanvoer stokt door een gebrek aan regen. Door het product meteen in de wortelzone van het gras te plaatsen is de werking van de actieve bestanddelen heel doeltreffend. Tijdens droge periodes bespaar je zo tot 50% aan irrigatie van het gazon.

Te bezichtigen op de stand van Eliet Europe in hal 8, standnummer 8111.

GreenTec Spider 720 Plus

De GreenTec Spider-armmaaierserie, bestaande uit 4 modellen met een bereik gaande van 5,20 tot 8,20 m, heeft door middel van een eenvoudige en innovatieve oplossing het werkgebied sterk vergroot. Een centraal geplaatste sideshift-unit kan de draaikolom zowel naar links als naar rechts verschuiven. De draaiarm zelf kan 180° draaien en, in combinatie met het +/- 45° draaien van de arm, wordt een werkgebied rondom de trekker van in totaal 270° gecreëerd.

De Spider-armmaaier heeft door middel van een eenvoudige en innovatieve oplossing het werkgebied sterk vergroot.
De Spider-armmaaier heeft door middel van een eenvoudige en innovatieve oplossing het werkgebied sterk vergroot. - Beeld: GreenTec

De sideshift-inrichting zorgt ervoor dat de arm niet in botsing komt met de cabine van de tractor wanneer deze naar voren wordt gebracht. Zo kan de maaikop altijd in het gezichtsveld van de bestuurder werken zonder dat de arm of de trekker zelf het zicht belemmert en zonder dat de bestuurder zich voortdurend moet omdraaien. Dat zorgt voor extra veiligheid en ergonomie. Het ontwerp biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, omdat de maaikop in elke positie aan weerszijden van de tractor kan worden geplaatst.

Beide draaipunten zijn voorzien van een dubbelwerkende aanrijbeveiliging, waardoor zowel voor- als achteruit, rechts en links – of zelfs in het midden van de trekker – gewerkt kan worden.

Te bezichtigen op de stand van Steeno in hal 5, standnummer 5104

Tim Decoster

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken