Startpagina Bieten

Opgepast voor nachtvorst in de bieten

Het KMI en verschillende klimaatmodellen kondigen voor de komende dagen minimale grondtemperaturen die 's nachts tot lager dan - 4°C kunnen dalen. Het Bieteninstituut geeft enkele aanbevelingen voor de suikerbietenteelt.

Leestijd : 1 min

Correct geplaatste geotextiel-zeilen tot aan de basis van de hoop geven een voldoende bescherming tegen tijdelijke lichte vorst (tot - 4°C). Controleer de bevestiging van de zeilen om de bescherming te garanderen.

Het Bieteninstituut (KBIVB) herrinert eraan dat de bescherming van bietenhopen tegen vorst verplicht is volgens de interprofessionele akkoorden. Wees alert voor de afdekadviezen die via uw fabrieken worden afgegeven.

Ze herinneren er ook aan dat men niet rooit tijdens vorst, en zeker geen bevroren bieten in de hoop mag leggen! Gezien de lage bladmassa, kunnen de bietenkoppen gemakkelijker bevriezen. Men wacht dan liever enkele dagen om het bietenweefsel te laten herstellen.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Betaseed wil meer doen dan alleen zaden leveren

Bieten Net voor het jaareinde van 2023 stond Nele Bonte, technisch adviseur Betaseed, met de vakpers stil bij de actualiteiten in de suikerbietteelt en bij de innovaties die Betaseed het komende jaar te presenteren heeft.
Meer artikelen bekijken