Startpagina Agribex

Departement Landbouw en Visserij zet GLB 2023-2027 in de kijker

Het departement Landbouw en Visserij neemt samen met het ILVO deel aan Agribex. Je vindt hen op standnummer 5204. Het hoofdthema is er het nieuwe GLB 2023-2027.

Leestijd : 2 min

Tijdens Agribex focust het departement op enkele maatregelen uit het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) 2023-2027, zoals de niet-productieve elementen of arealen, gewasrotatie, bufferstroken, het verhogen van organische koolstof en voedermanagement. Heb je specifieke vragen over het nieuwe GLB? De experten staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Ook de handige app LV-AgriLens, waarmee je jouw bedrijfsdossier bij het departement kunt vervolledigen of essentiële informatie kunt raadplegen, wordt er getoond. In primeur krijg je al een blik op het bodempaspoort. Daarnaast vind je op deze stand informatie over het verminderen van de methaanuitstoot bij rundvee.

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) focust er onder meer op het nieuwste onderzoek rond stikstof(reductie). Voor wie zijn bedrijfsadministratie wat sneller en efficiënter wil beheersen, houdt het team van het datadeelplatform DjustConnect zitdagen. Verder is er vooral veel boeiend videomateriaal op een groot scherm: over nieuwe teelten, over slimmer gekoelde veestallen en de weg naar totale energieneutraliteit, over bodembedekkers die aaltjes opruimen, over verbeterde bioveiligheid in onder meer de pluimveesector.

Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan stand 5204. De experten van het departement Landbouw en het ILVO staan klaar om je vragen te beantwoorden! Ook Boeren op een Kruispunt kan via deze stand gecontacteerd worden. Zoals steeds kan je ook deelnemen aan een wedstrijd, waarbij je de antwoorden op de vragen op de stand vindt en een mooie prijs kunt winnen.

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken