Startpagina Wetgeving

Minister Brouns rekent op uitvoering MAP7

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) rekent erop dat de afspraken die gemaakt zijn over het nieuwe mestactieplan (MAP7) kunnen omgezet worden in concrete regelgeving. De samenwerking tussen de landbouw- en natuurorganisaties liep vorige week vast, maar minister Brouns "rekent op alle betrokkenen rond de tafel" om de eerder gemaakte afspraken om te zetten in regelgeving. Dat heeft de cd&v-minister 29 november in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Ludwig Vandenhove (Vooruit).

Vorige week leek het mestactieplan 7 (MAP7) net voor de finish te gaan sneuvelen. Een mestactieplan bepaalt hoeveel mest boeren mogen gebruiken, waar ze mogen bemesten en in welke gebieden al dan niet strengere maatregelen gelden. Het doel ervan is een betere kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater in Vlaanderen.

In maart van dit jaar hadden de landbouw- en natuurorganisaties een principieel akkoord bereikt over het plan, maar vorige week kwam er dan toch nog een kink in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken