Startpagina Aardappelen

Belgapomprijs voor Fontane en Challenger onveranderd

Belgapom meldt op 1 december dezelfde prijsnotering voor Fontane en Challenger als vorige week.

Leestijd : 1 min

De prijsnotering voor beide rassen bedraagt 200 euro/ton (zonder BTW). Met BTW bedraagt de Belgapom-notering voor Fontane en Challenger 212 euro/ton.

De marktstemming voor Fontane en Challenger is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

Meest gehanteerde prijs

De Belgapomprijs voor Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Vrije markt en contracten

De wekelijkse Belgapomnotering voor vroege aardappelen (juli-augustus), voor Fontane en voor Challenger (bewaarseizoen) geeft een duidelijke indicatie van de evolutie van de vrije aardappelmarkt voor de verwerking van aardappelen tot diepvriesfriet.

Daarnaast maken telers, handel en verwerking in steeds grotere mate gebruik van teeltcontracten, die een grotere stabiliteit van de grondstofprijs op het oog hebben. De verhouding tussen beide instrumenten om aardappelen te kopen en verkopen kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf.

Beide componenten moeten in rekening gebracht worden om de evolutie van de grondstofprijs te volgen.

 

Belgapom

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken