Startpagina Pluimvee

Animal Rights legt dierenleed vast in een West-Vlaams eierbedrijf

De beelden uit het slachthuis van Tielt zijn nog maar net verwerkt, of er duikt al een nieuw filmpje op over dierenleed. Ditmaal in het West-Vlaams eierbedrijf bvba Pyfferoen in Wingene. Daar zou bedrog met scharreleieren werden vastgesteld.

In het undercover filmpje ziet men hoe medewerkers van Animal Rights ‘s nachts de stallen van het eierbedrijf binnendrongen. Het bedrijf houdt zo’n 130.000 leghennen om op 14 maanden tijd miljoenen eieren te produceren. Die zijn bestemd als scharreleieren, of worden verwerkt.

De beelden zijn niet voor de gevoelige kijker. Men ziet er dieren die gewond zijn of ziek zijn. Ook verschillende kadavers waren te zien. Volgens Animal Rights worden de dieren niet verzorgd en sterven ze een langzame dood....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken