Startpagina Agribex

Positieve tussentijdse evaluatie voor Agribex

Vrijdagmiddag 8 december, wanneer de Agribex landbouwbeurs halfweg was, maakte Michel Christiaens secretaris-generaal van Fedagrim een positieve tussentijdse balans op.

Leestijd : 2 min

De beurs is woensdag 6 december onder een goed gesternte gestart, geeft de secretaris-generaal te kennen. Tijdens de eerste beursdag, een specifieke dag voorbehouden aan professionals, werden er over de 6.000 bezoekers geteld. Daags nadien ging de beurs voor het grote publiek open en stonden de dames uit de landbouw in de aandacht op de beursvloer. Op donderdag 7 december werden er net geen 16.000 aanwezigen geteld op de Heizel in Brussel.

“Hiermee zien de eerste resultaten er goed uit, ook de exposanten lijken tevreden en ik merk een goede sfeer”, aldus Michel Christiaens. Hij maakt wel een bedenking bij de bezoekcijfers: “met wat ga je vergelijken?” Immers de laatste beurseditie gaat 4 jaar terug, het aantal landbouwers nam niet toe én de beurs telt nu één dagje minder. “Die beursdag minder, ga je niet compenseren over de andere dagen. Een totaal bezoekersaantal van 80.000 verwachten we dan ook niet.”

Hij kwam ook terug op de beursvloer waar een stabiel aantal vierkante meters is verkocht ten opzichte van de laatste editie in 2019. Wel geeft hij toe dat er weinig exposanten uit de veeteeltsector, en dan met name stallenbouwers, aanwezig zijn u. Michel Christiaens verklaart dit door de malaise van de voorbije jaren in deze sector. “Deze exposanten hebben weinig enthousiasme om een verhaal met vele losse eindjes te komen vertellen.”

Die vrijgekomen beursvloer is ingenomen door exposanten uit de akkerbouwsector, die wat grotere standen hebben voorzien en door bedrijven actief in de tuin- en parksector.

Agribex gaat nog tot zondag 10 december door in Brussels Expo (Heizel) van 10 tot 18 uur.

Meerdagentickets kunnen enkel online gekocht worden, dagtickets ook aan de kassa. Tickets aan de kassa kopen, is ietsje duurder. Gebruik de Landbouwleven-reductiecode D6N95S6KR en krijg 3 euro korting op de onlineprijs. Surf naar www.agribex.be om tickets aan te kopen. Kom zeker langs bij Landbouwleven op stand 5102!

Tim Decoster

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken