Startpagina Groenten

250.000ste leerling maakt kennis met witloof dankzij witloofbox

Op 22 december kreeg het vierde leerjaar van GO Spectrum Kampenhout witloofkok Wim Roels over de vloer. Ze maakten samen een ‘croque witloof’. Deze klas was immers de winnaar van de witloofbox-wedstrijd.

Leestijd : 1 min

Bovendien zat de 250.000ste leerling die witloof proeft dankzij de witloofbox van de provincie Vlaams-Brabant in deze klas. De witloofbox is een campagne van de provincie Vlaams-Brabant om schoolkinderen vertrouwd te maken met de smaak van het ‘witte goud’.

In november verdeelde de provincie Vlaams-Brabant 900 witloofboxen aan scholen die zich hiervoor inschreven.

“Hiermee konden de leerlingen zelf witloof telen in de klas”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Witloof heeft een unieke smaak. Het introduceren van deze smaak aan kinderen op jonge leeftijd verhoogt hun bereidheid om de groente te proeven. Dat is nodig als je weet dat jonge gezinnen hoe langer, hoe minder witloof eten. Nochtans is witloof rijk aan voedingsstoffen. We willen de kinderen laten ontdekken hoe lekker en gezond witloof, een typische groente van bij ons, kan zijn.”

Het vierde leerjaar van GO Spectrum uit Kampenhout, de klas met de 250.000ste leerling die witloof proeft, kreeg op 22 december witloofkok Wim Roels van L' équipe magique op bezoek. Samen maakten ze een ‘croque witloof’ met het witloof dat door de leerlingen zelf werd geteeld.

Tien andere scholen wonnen een waardebon van 50 euro voor de aankoop van ingrediënten om zelf een witlooffeestje te organiseren.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken