Startpagina Groenten

Belgische producenten kunnen witloof en paprika exporteren naar China

Na het zopas bereikte akkoord over de export van Belgisch varkensvlees kan voortaan ook Belgisch witloof worden uitgevoerd naar China. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) op 18 januari. Daarnaast werd ook een overeenkomst ondertekend voor de uitvoer van Belgische paprika's. Later dit jaar volgt mogelijk nog groen licht voor andere groenten en fruit.

Leestijd : 1 min

In juni 2023 werd al een exportprotocol voor witloof naar China ondertekend.

Pas recent ontving België echter een positieve risico-evaluatie van de Chinese algemene administratie van de douane GACC. Daardoor kan Belgisch witloof nu ook officieel naar China worden geëxporteerd.

Belgische paprika’s

Tijdens de recente handelsmissie naar China werd al een zogenaamd memorandum of understanding ondertekend voor de export van paprika.

Prei en knolselder

Bovendien onderhandelt het FAVV momenteel met het GACC ook over de export van onder meer appels, prei en knolselderij.

Het FAVV meldt daarnaast dat vorig jaar 26 nieuwe exportmogelijkheden werden gecreëerd. Het gaat dan onder meer om de uitvoer van Belgisch pluimveevlees naar Chili, Belgische paarden naar Ecuador en vlees van Belgisch varkens-, rund- en pluimvee naar Panama.

Belga

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken