Startpagina Actueel

Geen Koeparade op Agro-Expo

Dit weekend zal er op de vakbeurs Agrp-Expo Vlaanderen in Roeselare geen Jongveeshow en geen Koeparade zijn, vanwege het verhoogde risico op Infectieuze Boviene Rhinotracheïtis (IBR) in de provincie West-Vlaanderen.

Leestijd : 1 min

Naar aanleiding van een nieuwe haard van IBR in de provincie West-Vlaanderen en het verhoogde risico op IBR, vragen DGZ en FAVV aan alle veehouders grote voorzichtigheid en een grote waakzaamheid voor klinische symptomen die kunnen wijzen op IBR.

Omdat er vooral in de provincie West-Vlaanderen een sterke toename is van het aantal bedrijven met verhoogd risico, waarschuwt men onnodige dierencontacten (aan- en afvoer) bij buurtbedrijven in de regio, en eventuele verzamelingen zoals prijskampen.

Moeilijke beslissing

Op basis van dit alles en na het advies van Bernard Verhaeghe, sanitair verantwoordelijke, en Marc Goderis, controlerend dierenarts, heeft de raad van bestuur van de vzw Agro-Vlaanderen, de organisatie achter Agro-Expo Vlaanderen, de moeilijke beslissing genomen om de Jongveeshow op zaterdag en de Koeparade op zondag te schrappen.

Wel nog Dairy Sale

De Agro-Expo Dairy Sale op zaterdagavond gaat wel nog door, maar dan online, dus zonder presentatie van dieren ter plaatse.

FVDL

Lees ook in Actueel

PIBO-campus toont beloftevolle akkerbouwrassen

Granen Op de proefveldrondgang van PIBO-campus in Tongeren bezochten we de rassenproeven wintergerst en -tarwe en het suikerbieten- en cichoreiperceel. Er was ook aandacht voor het Leader-project ‘Bouwen aan een betere bodem’ en voor het Platteland Plus-project ‘Hier groeit uw brood’.
Meer artikelen bekijken