Startpagina Veeteelt

DGZ zoekt nieuwe leden voor de Algemene Vergadering

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zoekt kandidaten om 3 vrijgekomen mandaten in de Algemene Vergadering in te vullen.

Leestijd : 2 min

DGZ is een vereniging waarvan de effectieve leden uitsluitend veehouders zijn. Conform de procedure die is beschreven in de statuten en het intern reglement, maakt het Bestuursorgaan bekend hoeveel en welke mandaten voor de Algemene Vergadering beschikbaar en open zijn. Er komen dit jaar 3 mandaten vrij.

De verkiezingen om deze mandaten in te vullen, zullen plaatsvinden op de statutaire Algemene Vergadering van DGZ op woensdag 17 april 2024.

De algemene voorwaarden tot effectief lidmaatschap van de Algemene Vergadering zijn: niet ouder zijn dan 67 jaar en veehouder zijn met een landbouwactiviteit in hoofdberoep.

Oproep voor 3 mandaten

Het Bestuursorgaan van DGZ doet een oproep naar alle actieve veehouders die aan deze voorwaarden voldoen, om zich kandidaat te stellen voor onderstaande open mandaten:

• Sector herkauwers - regio Oost (Antwerpen, Brabant, Limburg): 1 open mandaat (opvolging Alexander Vandermeulen);

• Sector pluimvee - regio West (Vlaanderen): 1 open mandaat (opvolging Guy Verhelst);

• Sector varkens - regio Oost (Antwerpen, Brabant, Limburg): 1 open mandaat (opvolging Paul Cerpentier).

Je kunt je kandidaat stellen door vóór woensdag 3 april een brief te sturen naar: DGZ, Industrielaan 29, 8820 Torhout – ter attentie van de voorzitter; of mailen naar AVenRVB@dgz.be. In je kandidatuur vermeld je volgende gegevens:

a. dat je je kandidaat wil stellen als effectief lid van de Algemene Vergadering van DGZ;

b. het mandaat waarvoor je je kandidaat stelt (bijvoorbeeld sector varkens Limburg);

c. jouw adres, telefoon- en/of gsm-nummer, mailadres en geboortedatum.

Een voorbeeldbrief voor de kandidatuurstelling vind je op de website van DGZ-Vlaanderen: www.dgz.be/brief-kandidatuur-av-dgz.

Het is belangrijk voor DGZ en de landbouwsector dat actieve veehouders zich engageren om mee te denken en te participeren in de werking van DGZ. Meer info via  Franky Annys, voorzitter van DGZ-Vlaanderen of het secretariaat van DGZ.

DGZ

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken