Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe modellen overtopfrezen van Agrator

Farmstore BV introduceert de nieuwe modellen AMP-ENTH-overtopfrezen van het Spaanse Agrator.

Leestijd : 1 min

Het gebruik van een overtopfrees om gewasresten onder te werken heeft verschillende voordelen voor bodemgezondheid, onkruidbeheer en bodemstructuur. De Agrator-overtopfrees kan gebruikt worden in combinatie met een voorzetwoeler en/of een zaaimachine, waardoor meerdere bewerkingen in één werkgang kunnen worden uitgevoerd.

De Agrator AMP-ENTH-overtopfrees is uitgevoerd met een rotor met een diameter van 590 mm. Hierdoor is het mogelijk om met een voldoende diepte te frezen en om er zo voor te zorgen dat de frees genoeg grond losmaakt om de gewasresten onder te werken.

Het nieuwe model AMP-ENTH is uitgevoerd met een spijlenrek met veertanden, dat eenvoudig instelbaar en demonteerbaar is. De veertanden zorgen ervoor dat de machine met een grote capaciteit de gewasresten en grond kan verwerken.

Het chassis van de frees is zo gemaakt dat er geen hoeken inzitten waar grond of gewasresten achter kunnen blijven hangen. Daarnaast heeft de frees een ruimte van 132 mm tussen de freesmessen en het chassis. Dit voorkomt dat de machine volloopt met grond en gewasresten.

Optioneel kan de overtopfrees geleverd worden met een instelbare achterklep met sloffen, gladde rol (met of zonde rugvormer), kooirol of packerwals. Daarnaast kan de overtopfrees uitgevoerd worden met een hydraulische hefinrichting voor een zaaimachine en met frontschijven om de grond naar binnen te werken.

Farmstore

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken