Startpagina Akkerbouw

Bacterieel rot in prei

In winterprei wordt courant bacterieel rot vastgesteld. Deze rotting wordt veroorzaakt door schadelijke bacteriën die behoren tot het ‘Pseudomonas fluorescens complex’.

Een zwaar gewas, een dunne waslaag - door regen, gewasbescherming en minder uren zon - en nachtvorst zijn ideale omstandigheden om bacterieel rot te doen ontstaan. Wat zijn de symptomen en hoe beheers je deze ziekte?

Bacterieel rot

Rotting kan lokaal in het blad voorkomen maar kan ook als een strook tot in de schacht doorlopen. Het wordt vaak vastgesteld in combinatie met papiervlekken maar deze twee ziektes mogen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hoe lokale productie van eiwitgewassen opschalen?

Akkerbouw Steeds meer Vlaamse landbouwers zetten in op innovatieve teelten zoals veldbonen, soja, gele erwten, kikkererwten en linzen. Zo zorgen ze mee voor een ‘eiwitshift’. Deze eiwitrijke gewassen verminderen de ecologische voetafdruk en bevorderen de biodiversiteit. Maar de lokale teelt van deze gewassen kent ook veel uitdagingen. Op een studiedag die ie-net ingenieursvereniging organiseerde bij ILVO Plant werd hierop ingegaan.
Meer artikelen bekijken