Startpagina Voor ons gezin

Theatervoorstelling ‘Boeren’

In een tijd waarin de band tussen mens en land vaak vergeten lijkt te worden en waarin de uitdagingen van het plattelandsleven onderbelicht blijven, komt de theatervoorstelling ‘Boeren’ als een krachtig pleidooi voor verbinding en begrip.

Leestijd : 2 min

De theatervoorstelling ‘Boeren’ werpt een indringende blik op het leven van boeren. Het stuk onthult de uitdagingen en triomfen, de druk van industrialisatie en de voortdurende strijd tegen de elementen. Met levendige personages en een ontroerende verhaallijn wordt het publiek uitgenodigd om voorbij oppervlakkige stereotypes te kijken en om empathie te tonen voor de menselijke realiteit achter het boerenbestaan.

Gedenkwaardige theaterervaring

Met het script van Erik Vlaminck en een getalenteerde cast, bestaande uit Hans van Cauwenberghe, Gert Jochems en Katrien Pierlet – zelf een boerendochter –, belooft deze productie niet alleen een gedenkwaardige theaterervaring te zijn, maar ook een diepgaande reflectie op de actuele situatie van de landbouwers. Auteur Erik Vlaminck verbleef bijna 2 maanden in de Binkelhoeve (Neerrepen), waar hij getuige was van de dagelijkse inspanningen van landbouwers Camille en Julienne Wouters.

In ‘Boeren’ verkent de schrijver het complexe leven van Vlaamse landbouwers vandaag: de vele uitdagingen zoals klimaatzorg, het botsen van natuur en landbouw, regelgevingen, maar ook familiedruk en de economische realiteit passeren de revue.

Verhaal van 2 boerenzonen

‘Boeren’ is het verhaal van 2 boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken.

Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Broederhaat en broederliefde vechten hier om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. Boerenmiserie.... het is ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.

Op vraag van de acteurs wordt ‘Boeren’ opgevoerd in stallen en schuren; daar waar boeren boeren en boeren leven….

Speeldata

Op zaterdag 20 april om 20 uur en zondag 21 april om 19 uur bij landbouwer Patrick Claeys, Walstraat 28 te Staden (Tickets via www.staden.be/activiteiten).

Op donderdag 25 en vrijdag 26 april om 20 uur in Thomas More, Kleinhoefstraat 4 te Geel (Tickets via www.thomasmore.be/nl/agenda/theatervoorstelling-boeren).

Op dinsdag 30 april om 20 uur en woensdag 1 mei om 15 uur bij Fam. Goemaere, St Pieterskapelleweg 6 te Leffinge (Tickets via franky.annys@telenet.be of 0486/39 42 60)

Op zaterdag 4 mei om 20 uur en zondag 5 mei om 15 uur in Milagro, Groenenhoek 56c te Aartselaar. Op zondag aansluitend een debat om 17u15. (Tickets via www.milagro.bio/agenda)

Op vrijdag 17 mei om 20 uur in de Tuinbouwschool Merchtem, Molenbaan 54 te Merchtem (Tickets via denieuwebazaaar@gmail.com).

Marianne Peeters (De Nieuwe Bazaaar)

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken