Startpagina Actueel

Compromis Oekraïense handelstarieven: "Een half antwoord voor landbouwers", zegt Copa-Cogeca

Op 9 april keurde een meerderheid van de parlementsleden in de Internationale Handelscommissie van het Europees parlement verdere beperkingen op de invoer van Oekraïense landbouwgoederen goed. Daarmee is het compromis dat het Belgisch voorzitterschap van de Raad onderhandelde een stap dichter tot goedkeuring. Die beperkingen zijn echter nog niet genoeg voor Europese landbouworganisatie Copa-Cogeca: “Solidariteit met Oekraïne kan niet alleen op de schouders van Europese landbouwers rusten.”

Maandag 8 april keurde vertegenwoordigers van het Europees parlement en het Belgisch voorzitterschap een compromis over een verlenging van de tijdelijke handelsuitzondering voor Oekraïne goed. Een dag erna volgde de Internationale Handelscommissie van het Europees parlement, waardoor het akkoord een stap dichter is naar een finale goedkeuring door het parlement tijdens haar laatste vergadering voor de verkiezingen, eind april....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken