Startpagina Bedrijfsnieuws

AVR ontwerpt ‘limited edition’ van de Puma 4.0

Dit jaar viert AVR, producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt, het hele jaar door zijn 175ste verjaardag. Onderdeel van de feestelijkheden is de creatie van een ‘limited edition’ van de Puma 4.0

Leestijd : 2 min

Het verhaal van AVR begint in 1849, wanneer Pieter Vansteenkiste een smidse in Roeselare opricht waar hij handgereedschappen voor de landbouw en tuinbouw vervaardigt. Later wordt de zaak vernoemd naar zijn zoon: Alfons Vansteenkiste Roeselare. AVR is geboren.

Het bedrijf ontwikkelt mee met de razendsnelle technologische vooruitgang van de 20e eeuw en is tegen de jaren ’70 producent van mechanische aardappelrooiers wanneer ingenieur Norbert Nollet het bedrijf overneemt. Een nieuwe familie aan het hoofd van AVR. Het productgamma wordt stapsgewijs uitgebreid om uiteindelijk het volledige aardappelteeltproces te omvatten.

In 2006 brengt AVR voor het eerst de Puma op de markt: de 4-rijige zelfrijder die dankzij zijn ijzersterke basisconcept en talloze doorontwikkelingen in z’n vierde generatie nog steeds hét paradepaardje is van het productgamma.

Limited edition Puma 4.0

Van het paradepaardje, de zelfrijdende Puma, zijn ondertussen meer dan 550 machines op de markt – van de thuismarkt in West-Europa tot in Canada en Australië. AVR brengt hierom in 2024 een limited edition op de markt van de Puma 4.0. De hoogtechnologische zelfrijder in een retro jasje: ‘old meets new’. Deze versie zal in zéér beperkte oplage aangeboden worden.

Voor het eerst komt AVR dit jaar bovendien met een miniatuurversie van de Puma 4.0. Dit verjaardagsjaar is het moment bij uitstek om deze reeds lang aanhoudende vraag uit de markt te beantwoorden.

Renovatiewerken

Ook na 175 jaar blijft AVR groeien. Na de opening van een nieuw filiaal in Duitsland eind 2023, ondergaat het hoofdkantoor in Roeselare een grondige renovatie met een uitbreiding van wel 50 plaatsen. De werken worden in november 2024 afgerond.

AVR

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken