Startpagina Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”

De prijzen voor vleesvee zitten sinds 2022 op een relatief hoog niveau in vergelijking met de jarenlange rentabiliteitscrisis die de sector meemaakte. Toch schetst Michael Gore geen rooskleurig beeld, integendeel.

Zelfvoorzieningsgraad onder druk

De zelfvoorzieningsgraad voor rundvlees ligt rond de 120%. Dan lijkt er op het eerste zicht geen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken