Startpagina Groenten

Yacon, een nieuwe optie voor de teler

Vorige week werd yacon met succes gelanceerd. Het knolgewas is echter nog vrij onbekend. Wat is er zo speciaal aan yacon? Waarvoor kan men het gebruiken? En bovendien, hoe teelt men het? Leo Henckens stond Landbouwleven graag te woord.

Yacon of Smallanthus sonchifolius komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte en behoort tot de composietenfamilie, net als de schorseneer, de aardpeer en de zonnebloem. Hoewel het ook de ludieke namen Boliviaanse zonnewortel of grondappel heeft, zal het knolgewas vooral met de naam yacon in Vlaanderen bekend staan. De Kinrooise yacon kreeg de naam Tasty Yacon: men wil dus vooral toespelen op de smaak en het gezondheidsaspect.

Zeer gezond...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken