Startpagina Mechanisatie

Stel (jezelf) de juiste vragen voor de aankoop van een nieuwe tractor

De Agribex-beurs is voor veel landbouwers een moment om na te denken over een nieuwe tractor. Het is niet gemakkelijk om een keuze te maken tussen het overweldigend aantal modellen, series en merken van tractoren die op onze markt voorgesteld worden. Hoe vind je de weg in dit doolhof? Wat zijn de criteria die men moet overwegen op technisch vlak? Wat zijn de vereisten specifiek voor het bedrijf, voor de gebruikers? En natuurlijk, waarvoor wordt de nieuwe uitgekozen tractor gebruikt en waarvoor zou hij kunnen gebruikt worden in de toekomst? Al deze praktische elementen werden uitvoerig besproken door Vincent Cipers, ter gelegenheid van een studiedag die georganiseerd werd door de landbouwcomice van Arlon.

Van de criteria waarmee rekening gehouden moet worden wanneer het tijd is geworden om te investeren in de aankoop van een nieuwe tractor, is het vermogen van de motor het eerste kenmerk dat ter sprake wordt gebracht: 100, 150, 200, 250 pk? Maar over welk vermogen heeft men het eigenlijk?

Het vermogen

Vroeger ontwikkelde een tractor van 100 pk ook een vermogen van 100pk, vermogen gemeten aan de motor. Vandaag de dag...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken