Startpagina Mechanisatie

Hooibeekhoeve investeert in tractoren én in precisielandbouw

De Hooibeekhoeve was toe aan nieuwe tractoren om zijn proefveldwerking en landbouwonderzoek te verrichten. Daarom investeerde ze in twee nieuwe trekkers, voorzien van de laatste technologie, niet enkel op het gebied van motoren, transmissies en banden. Zo werd er met deze aanschaf ook geïnvesteerd richting precisielandbouw.

De Hooibeekhoeve in Geel is het praktijk- en voorlichtingscentrum voor melkveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling in de provincie Antwerpen. De medewerkers hadden er nood aan nieuwe tractoren dus investeerde de provincie Antwerpen via een leasingformule in twee New Holland trekkers die ze via dealer Luyckx uit Brecht geleverd kregen. Het gaat om twee viercilinders: een T6.140 en T6.175. Beide modellen zijn voorzien van een variabele Auto-command transmissie. Hiermee komt een stukje Antwerps vakmanschap...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken