Startpagina Fruit

Ook fruitvliegjes hebben biervoorkeuren

Een groep van internationale wetenschappers heeft ontdekt welke specifieke aroma’s in bieren fruitvliegen aantrekken. Deze ontdekking kan leiden tot de ontwikkeling van betere strategieën om schadelijke insecten in de landbouw te bestrijden.

Bier is samengesteld uit natuurlijke aroma’s van plantaardige en microbiële oorsprong. Wetenschappers van het VIB-KU Leuven Center voor Microbiologie, het Duitse Max Planck Instituut voor Chemische Ecologie en het Belgische bedrijf BioBest onderzochten welke specifieke aroma’s fruitvliegen aantrekken. De resultaten tonen dat vliegjes, net zoals mensen, sommige bieren lekkerder vinden dan andere.

Twee soorten fruitvliegen

Het onderzoek richtte zich op 2 soorten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Meer artikelen bekijken