Quiche met peer, pompoen en Brugge Blommeen korst van amandelen en walnoten

Wat heb je nodig?
0,50 butternutpompoen
1 peer (Conference)
2 takjes tijm
200 g Brugge Blomme
3 eieren
250 ml room
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Voor het deeg:
100 g boter
150 g amandelpoeder
100 g walnoten
1 ei
Voor het slaatje:
150 g blauwe bessen
1 el wittewijnazijn
1 el olijfolie
Hoe ga je te werk?
Maak het deeg:
Doe de walnoten en het amandelpoeder in de blender en hak heel fijn. Meng met 110 g koude boter, 1 ei, ¼ theelepel zout en een beetje versgemalen peper.
Meng tot een egaal deeg en zet in de koelkast gedurende 1 uur.
Maak de butternutpompoen:
Verwarm de oven voor op 185 °C
Schil en ontpit de butternut en snijd in partjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Plaats in de oven gedurende 20 minuten of tot ze beetgaar zijn. Zet opzij.
Bak het deeg blind:
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Duw het deeg met je handen in de bakvorm tot 5 mm dikte. Leg een bakpapier en bakbonen (of droge bonen) bovenop het deeg en bak blind gedurende 10 minuten op 185°C.
Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog eens 10 minuten. Laat kort afkoelen.
Maak de quiche:
Klop 3 eieren op met de room en voeg de blaadjes van de tijmtakjes toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Schil de peer en snijd in fijne partjes. Snijd de Brugge Blomme-kaas in stukjes.
Beleg het taartdeeg met de partjes pompoen en peer en stukjes Brugge Blomme. Overgiet met het ei-roommengsel en plaats in de oven op 185 °C gedurende 35 minuten.
Afwerken:
Meng de bladsla met de wijnazijn, olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de quiche warm, lauw of koud met het slaatje. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.