Startpagina Fruit

Wereldwijde wijnproductie op laagste niveau sinds 1961

De productie van wijn zal naar inschatting van de Internationale organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) dit jaar zakken naar het laagste niveau sinds 1961. Dat komt vooral door het slechte weer.

De aanleiding voor de historisch lage productie is vooral het slechte weer. De mondiale wijnproductie zou daardoor dalen naar 227 à 235 miljoen hectoliter wijn. Dat is 2% minder dan in 2023 en 13% minder dan het tienjarig gemiddelde.

Slecht jaar voor Franse wijnboeren

Italië is dit jaar de grootste wijnproducent ter wereld. Frankrijk zakt naar de tweede plaats. De Franse wijnboeren hebben een erg slecht jaar achter de rug en zagen hun productie met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Meer artikelen bekijken