Startpagina Klimaat

ILVO-Klimaatdag volgt reis van ons voedsel

Op de ILVO-Klimaatdag van 7 november in Melle volgden we de reis die voedsel aflegt voor het op ons bord terechtkomt. We leerden ook bij over het ILVO-onderzoek naar klimaatmitigatie en -adaptatie in elke stap van dat proces, van zaadje tot maaltijdslaatje.

Het voorbije jaar ging de geschiedenisboeken in als het warmste jaar dat ooit gemeten werd. Begin november meldde de Europese klimaatdienst Copernicus dat 2024 het eerste volledige kalenderjaar was waarin de wereldwijde opwarming boven 1,5 °C uit komt. Die opwarming is nog niet structureel, maar wetenschappers verwachten dat ze dat wel wordt rond 2030. Er is dus werk aan de winkel.

Brood, sla, kaas, kipfilet… : elk van die ingrediënten legt een lange weg af voor het in onze lunch terechtkomt. Welke klimaatimpact heeft dat productieproces? Hoe kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

WUR start Global Methane Genetics-project

Actueel De Nederlandse Wageningen University & Research (WUR) start het Global Methane Genetics-initiatief, een internationaal project om de methaanuitstoot van koeien en schapen met een kwart te verlagen. De groep Fokkerij en Genomica leidt een internationaal consortium met 50 partners uit 25 landen dat 27,4 miljoen dollar heeft ontvangen van het Bezos Earth Fund en de Global Methane Hub.
Meer artikelen bekijken