Startpagina Melkvee

De mobiele kaasmakerij

Saskia Butzen (53) en Eric Veraert (58) van Hoeve De Verstoten Poot in Ruiselede dromen van hun eigen melkgeitenbedrijf, mét kaasmakerij. Allerhande problemen strooien voorlopig roet in het eten wat de geitenhouderij betreft. Dat bracht het koppel op een origineel idee: een kaasmakerij op wielen.

Op het erf in Ruiselede valt de knalrode aanhangwagen in retrostijl meteen op. Hij heeft de grootte van een bescheiden caravan, maar beschikt over stopcontacten, bergruimte en een spoelbak met warm en koud water. Meer heeft Saskia niet nodig om op ambachtelijke wijze verse kaas te bereiden en te verkopen.

Waar hebben jullie de mobiel vandaan?

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

NICE lanceert korte video’s over zuivel in elke levensfase

Melkvee De Hoge Gezondheidsraad bevestigt dat 250 tot 500 ml melk of melkproducten – 2 tot 3 porties zuivel – per dag passen in een gezonde voeding. Maar uit de voedselconsumptiepeiling 2022-2023 blijkt dat 88% van de volwassenen die aanbeveling niet haalt. Om de actuele voedingsaanbevelingen meer toegankelijk te maken, ontwikkelde het kenniscentrum voedingsinformatie NICE 3 korte video’s die tonen hoe zuivel past in een gezonde en milieuverantwoorde voeding in diverse levensfasen.
Meer artikelen bekijken