Ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelschijfjes
Deze ovenschotel is een echte allemansvriend. Het is comfortfood dat altijd goed in de smaak valt! Na een bereiding van 55 minuten kan je dit voorschotelen aan 4 personen.

Wat heb je nodig?
400 g knolselder
400 g spruitjes
1 ajuin
2 teentjes knoflook
olijfolie
350 g gemengd gehakt
1 kl komijnpoeder
1 snuifje kaneelpoeder
peper
zout
400 g vastkokende aardappelen
220 g roomkaas
4 takjes tijm
boter
2 lente-uien
Hoe ga je te werk?
Schil de knolselder en snijd in de vorm van dobbelstenen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook beide groenten in gezouten water beetgaar.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snipper de ui en bak deze met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Kruid met het komijnpoeder, kaneelpoeder, peper en zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze met een scherp mesje of een mandoline in dunne plakjes.
Schep de roomkaas met een scheutje water en de tijm onder het gehakt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Giet de groenten af en schep onder het gehakt en schep alles in een beboterde ovenschaal.
Leg er dakpansgewijs de aardappelschijfjes bovenop. Verdeel er nog wat blokjes boter over, kruid met peper en zout en plaats 25 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn.
Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met de lente-uitjes en extra tijm. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.