Startpagina Paarden

Agribex-Kampioen worden met Sibelle was een droom

“Kampioen worden: dit is het hoogste dat we konden bereiken” zei een gelukkig Nico Smeers. “We hadden gehoopt om met Sibelle bij de laatste drie te eindigen, maar kampioen worden, dat hadden we niet durven dromen.” Ze stonden er in 2006 nochtans al dichtbij met het reservekampioenschap van Sophie van de Beek, een Hollandse merrie die via Dirk Sterck bij vader Smeers terecht kwam.

Leestijd : 2 min

Echte fokkers

Vader Max en zoon Nico Smeers uit Borgloon zijn echte trekpaardenfokkers. Twintig jaar geleden is het begonnen met de aankoop van Veronique van het Engelmanshof, gekocht bij Romain Liebens uit Sint-Truiden. Later is Jolande van de Rattevalle gekomen, als driejarige gekocht bij Karel Crijnen in Vremde. En dat was meteen een schot in de roos. Jolande plaatste zich altijd als eerste of tweede maar nooit ver weg. “We hebben er al veel vreugde aan beleefd en nog altijd. Ze is de moeder van onze kampioenmerrie in combinatie met Harie van het Rijkelhof. En we hebben al zes goedgekeurde hengsten gefokt: Tatzinger, Mette (in Nederland), Matador (in de Ardennen), Iwan, Mistal en Harie van het Rijkelhof”, aldus Nico. “We kunnen wel hengsten fokken maar weinig merries. Die moeten we gaan kopen.” Momenteel staan er zeven trekpaarden in Borgloon : vier veulens 2017 (1 hengstveulen en 3 merrieveulens), zevenjarige Sibelle, zevenjarige Ella van ’t Cleihof en de 21 jarige Jolande van de Rattevalle.

Samen met vader Max en zoon Nico staan de kleinzonen Maxim (15) en Jules (10) klaar om mee op te trekken naar de prijskampen en voor de paarden te zorgen. In ‘Stal Het Rijkelhof ‘ is er geen probleem met de opvolging.

B.L.

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken