Startpagina Vleesvee

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.

Bruno (33) was niet voorbestemd om veehouder te worden. Hij volgde – zoals zijn vader – in het middelbaar Latijn-Wetenschappen en nadien een opleiding als verpleegkundige. Toch nam hij de boerderij over. “Oorspronkelijk was dit een gesloten varkensbedrijf met akkerbouw. Pas in 1987 is vader Luc begonnen met vleesvee.” Vandaag de dag omvat het bedrijf afgerond 400 stuks vleesvee, 110 zeugen met afmest en 200 ha akkerbouw en weilanden.

“De betere verkoopprijzen voor vleesvee zijn welverdiend voor de rundveehouders die 24/7 gepassioneerd en waakzaam...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken