Startpagina Actueel

Technologie vergemakkelijkt het leven

De tijd dat landbouwers nog alles met de hand doen, is bijna voorbij. Hoewel die landbouwers dichter bij hun dieren staan, kan de moderne veeteler dat ook, maar dan met wat meer technologie. In zijn hoeve ‘Ter Schriek’ in Ekeren, woont Olivier Van Look, die enkele technologische snufjes in de werking van zijn bedrijf heeft geïmplementeerd, zijn schuur renoveerde en een hoevewinkel uitbaat.

Olivier Van Look, het kan dat u zijn naam al heeft gehoord. Op de Dag van de Landbouw in 2014 zette hij de deuren van zijn bedrijf al open voor het publiek. Net als zijn grootvader, kreeg ook hij de goesting om in de landbouw te stappen. Hoewel zijn grootouders melkveehouders waren, koos Olivier voor het houden van vleesvee, gecombineerd met akkerbouw en loonwerk voor derden. Hij nam hun bedrijf over in 2000, en moderniseerde het op vrij korte tijd. In de oude historische stallen was er plaats voor zo’n 65 runderen, maar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken