Startpagina Paarden

Kampioenen van Nederland

Op zaterdag 20 januari was er de centrale hengstenkeuring van Het Nederlandse Trekpaard in Lunteren. Zoals vorig jaar won eigenaar van Dommelen uit Venhorst de kampioenstitel, deze keer met de vijfjarige Mette van 't Rijkelhof (Mathador van de Bouwhoeve), gefokt op Het Rijkelhof van familie Meesen uit Borgloon.

Leestijd : 2 min

In een vorig nummer hadden we een gesprek met vader en zoon Max en Nico Smeers naar aanleiding van de kampioenstitel van hun merrie Sibelle. Reservekampioen werd de vijfjarige Gilles van de Molenput van André van der Heijden uit Veghel (Mathador van de Bouwhoeve), gefokt bij Stal De Brabander uit Evergem. Ook derde op tal was een Belgisch fokproduct: Jules van de Vendoorn (Matteo van 't Rietenhof) van Luc Lierman uit Maren Kessel en gefokt bij Frans Van de Vijver.

Nieuwe hengsten

In de nieuwe jaargang werden 6 jonge hengsten goedgekeurd: Voor kleine maat gaat het om Andreas van Luchteren (Matteo van 't Rietenhof) van J.M. Dijkhof uit Aalst en Jazz van de Vinkenbossen (Darko van de Koningshoek) van M. de Rooij uit Sprundel.

In de categorie middenmaat zijn de nieuwe hengsten Anton van de Puipaert (Matteo van 't Rietenhof) van A. van der Heijden uit Veghel; Déjà Vu van Waardzicht (Florian van 't Rietenhof) van Gebr. J.F. en H.J. Königkrämer uit Kapel-Avezaath en ten derde Gert uit de Biesbosch (Landor van de Boterhoeve) van A.G.B. in 't Veld uit Dordrecht. Bij de grote maat ten slotte is de gelukkige Uniek van de Zaaidijk (Landor van de Boterhoeve) van L. Wisse uit 's-Gravenpolder.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken