Startpagina Paarden

Nieuw bestuur brengt nieuwe wind

Het aangespannen bestaat 25 jaar en dat zal dit jaar passend gevierd worden. Het vuur zit nog altijd in de pan. Nieuwe voorzitter Leo Stevens benadrukt dat het aangespannen rijden met trekpaarden voor veel mensen een geweldige hobby is. Ze kijken uit naar elke activiteit. “We doen het altijd voor het plezier en met zo weinig mogelijk wedstrijd”, aldus Leo Stevens.

Leestijd : 2 min

Terugblik

Er was vorig jaar het ongeval en het plots overlijden van voorzitter Louis De Bie, een ongelooflijke slag voor de vereniging. Maar de trekpaardenliefhebbers blijven niet bij de pakken zitten en bouwen verder aan de weg, als een eerbetoon aan hem. Leo: “We hebben terug een nieuw bestuur en de dochter van onze overleden voorzitter, zijnde An De Bie, maakt er deel van uit. De sfeer in het bestuur is bijzonder goed.” “Echte hoogtepunten waren er niet”, zegt Leo, “want wij zijn het hele jaar op trot. De driedaagse in Essen was wel een topmoment.” Al vele jaren doet het aangespannen trekpaard mee aan de Boerendag in Rijsbergen (Nl), vorig jaar met 30 paarden. In September is er deelgenomen aan de bietenrace in Goed (Nl) (boten slepen met paarden op de dijk). En er blijven natuurlijk de jaarlijkse ploegdagen, de verschillende paardenwijdingen, enzovoort.

En ju, vooruit

“We gaan verder zoals we bezig zijn” vertelt Leo. “In april gaan we weer elke zondag ploegen. Het is niet gemakkelijk om voldoende gronden te vinden, maar gelukkig hebben we de nodige ruimte gevonden waarop mag gewerkt worden met de paarden.“ Zoersel, het dorp in de kijker, heeft aan de Landelijke Gilde gevraagd om een sneukeltocht met huifwagens te verzorgen. Het aangespannen trekpaard zal zich ten volle inzetten om zoveel mogelijk mensen die in tehuizen verblijven een geweldige dag te bezorgen. Men vraagt wel 25 huifwagen. “En wij zijn er klaar voor”, besluit Leo.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken