Startpagina Paarden

Uw stem in de paardenrubriek: Druk jaar voor Belgisch Haflingerstamboek

“In een vorig nummer heb ik het artikel gelezen over de Belgische Haflingervereniging, een gesprek met secretaris Simon Bogaert. Graag wil ik hierbij aansluitend de werking van ons stamboek voor 2018 uit de doeken doen.

Leestijd : 2 min

Naast de provinciale keuringen die stilaan meer dan klassiekers zijn geworden, hebben we dit jaar ook het Vlaamse en Waalse kampioenschap voor onze Haflingerpaarden in België. Daar bovenop is er opnieuw een nationale prijskamp, die elke twee jaar georganiseerd wordt. De agenda van het voorjaar vult zich langzaam verder, als je weet dat er op 10 februari onze nationale hengstenkeuring is te Oud-Heverlee en eind maart de algemene ledenvergadering. Daarna gaan onze provinciale comités aan het werk met het organiseren van hun provinciale prijskamp.

Maar er is niet alleen fokkerij, ook lanceren we dit jaar bijvoorbeeld terug het sportgedeelte. Alle info over onze vereniging en activiteiten zijn gemakkelijk te volgen op onze website. Deze heeft begin vorig jaar nog een volledige nieuwe layout gekregen en het afgelopen jaar werden maar liefst 40.000 pagina’s geraadpleegd. De Belgische Haflingervereniging gaat volledige mee in het digitale tijdperk en onze leden kunnen daarvan mee genieten. Vanuit een website met actuele informatie is de stap naar sociale media snel gezet. Zo zijn we ook al geruime tijd aanwezig op facebook.

Een pas opgestart initiatief is de digitale nieuwsbrief die zal op regelmatige basis rondgestuurd worden naar onze leden en dit als aanvulling op ons magazine Haflinger-Revue. Zoals je merkt, de vereniging zit niet stil en dat allemaal voor ons geliefd Haflingerpaard. Neem een kijkje op onze site www.haflingerbelgie.be.”

Kurt Broché

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken