Startpagina Vleesvee

Vleesverwerkersfederatie Febev heeft het gehad met antivleesberichten

In aanloop naar de campagne "Dagen zonder vlees" wordt de consument de jongste dagen om de oren geslagen met vegetarisch info tot zelfs heuse antivlees-nieuwsberichten. Voor de Febev, de federatie van de vleesindustrie en -handel in ons land is de maat vol. "We hebben het gehad met framing en fake news", zegt Michael Gore van de federatie Febev.

Leestijd : 2 min

Michael Gore beklemtoont voor duurzame en gezonde voeding te zijn en pleit voor een genuanceerd en sereen debat.

Minder erg dan advocado

Al sinds 2011 wordt in Vlaanderen de campagne "Dagen zonder vlees" gehouden, waarbij de consument aangemaand wordt om 40 dagen minder vlees en vis te eten, met als achterliggende idee milieubewuster te eten. Voor het eerst loopt de campagne nu ook in Wallonië. "De boodschap is om meer bewust met voeding om te gaan en de ecologische voet afdruk te verminderen. Daar staan wij volledig achter, maar men had beter de berichtgeving en titel van de campagne genuanceerd", aldus Gore. Hij wijst erop dat vlees dat lokaal gekweekt wordt een pak duurzamer is dan die ene advocado per week.

Koploper in voedselveiligheid

In aanloop naar de campagne verschenen de jongste dagen ook "antivleesberichten" in de pers. "Dat is voor ons de druppel. Als men het heeft over geïmporteerd varkensvlees dat ervoor zorgt dat resistente bacteriën oprukken in Europa, moet men er ook bijzeggen dat België geen varkensvlees hoeft te importeren. Ons land produceert meer dan 200 procent van de behoefte. En de Belgische productieketen biedt voldoende garanties, we zijn koploper op het vlak van voedselveiligheid", aldus de gedelegeerd bestuurder van Febev.

Bron: Belga

Lees ook in Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken