Hotdog met zwarte pens
Hoofdgerecht voor vier personen. Veldsla is de groente van de maand, en voor zwarte pens heb je gewoon helemaal geen excuus nodig. Blauwschimmelkaas - hier bestaan uitstekende Belgische versies van, denk maar aan de Achelse Blauwe - en gehakte walnoten vullen aan met een interessante maar verrassend harmonische toets. Maak baan, haute dog! Dit culinaire hoogstandje maak je trouwens op 25 minuten.

Wat heb je nodig?
4 hotdogbroodjes
4 zwarte pensen
2 peren
sap van 1 citroen
100 g blauwschimmelkaas
50 g gehakte walnoten
4 el gehakte bieslook
100 g veldsla
Hoe ga je tewerk?
Bak de zwarte pensen in wat boter op een zacht vuur, anders barsten ze open. Snijd de peren in plakjes en besprenkel met citroensap. Halveer de hotdogbroodjes. Spoel en droog de sla, leg ze tussen de broodjes. Leg er een zwarte pens op met enkele plakjes peer. Kruimel er de blauwschimmel kaas over en werk af met de bieslook en gehakte walnoten.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op