Startpagina Voor ons gezin

Hotdog met zwarte pens

Hoofdgerecht voor vier personen. Veldsla is de groente van de maand, en voor zwarte pens heb je gewoon helemaal geen excuus nodig. Blauwschimmelkaas - hier bestaan uitstekende Belgische versies van, denk maar aan de Achelse Blauwe - en gehakte walnoten vullen aan met een interessante maar verrassend harmonische toets. Maak baan, haute dog! Dit culinaire hoogstandje maak je trouwens op 25 minuten.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 hotdogbroodjes

4 zwarte pensen

2 peren

sap van 1 citroen

100 g blauwschimmelkaas

50 g gehakte walnoten

4 el gehakte bieslook

100 g veldsla

Hoe ga je tewerk?

Bak de zwarte pensen in wat boter op een zacht vuur, anders barsten ze open. Snijd de peren in plakjes en besprenkel met citroensap. Halveer de hotdogbroodjes. Spoel en droog de sla, leg ze tussen de broodjes. Leg er een zwarte pens op met enkele plakjes peer. Kruimel er de blauwschimmel kaas over en werk af met de bieslook en gehakte walnoten.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken