Asperges met kerstomatensalsa
Voorgerecht voor vier personen. En de groente van de maand is... de asperge (maar dat had u vast wel geraden). Dit heerlijke voorgerecht wijkt misschien af van de traditionele Vlaamse bereidingswijze, maar is zeker de moeite waard. U dient er 35 minuten bereidingstijd voor uit te trekken. Geniet ervan!

Wat heb je nodig?
400 g kerstomaten
6 el olijfolie
1 grote sjalot, gesnipperd
2 el rode wijnazijn
peper en zout
4 el gehakte bieslook
1 bolletje geitenkaas, zacht
1 bussel witte asperges
Hoe ga je tewerk?
Halveer de helft van kerstomaatjes, laat de rest op hun gehelen. Verhit in een pannetje 1 el olijfolie en fruit er de sjalot in tot hij zacht is. Voeg alle tomaatjes toe en roer regelmatig tot het sap begint los te komen, ongeveer 4-6 minuten. Voeg de azijn en 5 el olie toe, kruid met peper en zout.
Schil de asperges en blancheer ze in gezouten water gedurende 8 à 12 minuten, naargelang de dikte. Verdeel ze over borden, kruid nog met peper en zout en lepel er flink wat van de kerstomatensalsa over. Strooi er op het laatste moment de bieslook en de geitenkaas over. Lekker met brood.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op