Startpagina Voor ons gezin

Bruschetta met vis-radijsjessalade

Worden de temperaturen stilletjes zuiderser? Hoe dan ook, met bruschetta tover je makkelijk een instant zomergevoel tevoorschijn. Hop zon hop! Dit hapje smaakt trouwens heerlijk met een glaasje schuimwijn.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

200 g kabeljauw, pollak of schelvis

1 bosje radijzen

1 bosje lente-ui

250 g platte kaas

150 g volle yoghurt

peper en zout

cayennepeper

Bereidingstip:

Strooi er eventueel wat bieslookbloemetjes over.

Hoe ga je tewerk?

Spoel de radijsjes, rasp ze grof of snijd ze in fijne reepjes met een mesje. Strooi er lichtjes zout over en laat een half uurtje staan. Laat uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Stoom ondertussen de kabeljauw in een stoomoven of stoommandje. Laat afkoelen en pluk het visvlees in groeve stukken.

Klop de platte kaas met de yoghurt luchtig. Snijd de lente-uitjes met het meeste groen in fijne ringetjes. Meng de radijsjes en de lente-ui en kabeljauwstukjes luchtig door het platte kaasmengsel, kruid nog naar smaak met cayennepeper, peper en zout. Verdeel de dip over enkel potjes en laat ten minste een half uur in de koelkast rusten. Serveer met stokbrood.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Vlaamse rozentuin met internationale uitstraling

Tuin In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, op goed 10 km van hartje Brussel, ligt een verborgen pareltje dat rozenliefhebbers van over de hele wereld aantrekt: de rozentuin van het domein Coloma. En toch kennen maar weinig Vlamingen deze unieke plek. De 2,2 ha grote rozentuin vormt samen met het kasteel en de rest van het 15 ha groot domein een heerlijke plaats om een namiddagje te vertoeven.
Meer artikelen bekijken